1
|
|
Magdalena Beranová historie přidáno: 12.01.2009
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Až neuvěřitelně dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé, to vše má svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Pouhá specializace na archeologii a historii však ke zpracování tohoto tématu nestačí, je potřeba pracovat také s materiálem paleobotanických a osteologickým a zároveň vycházet ze znalostí získaných při etnografickém výzkumu. Tato kniha je už čtvrtou autorčinou knihou o dějinách výživy, a dovršuje tak cyklus poznávání výživy a vaření od počátku lidstva po období národního obrození. |
další knihy autora Magdalena Beranová
Dějiny zemědělství v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Jídlo a pití za Rudolfa II., O Labuti a Ruodolfu Bavorském
antikvariát
Žádná nabídka k prodeji. Chcete knihu prodat? Přidejte novou nabídku!
Sháníte tento titul? Vložte novou poptávku!
Sháníte tu to knihu? Chcete ji prodat? Zaregistrujte se a vložte svůj inzerát!
komentáře a hodnocení knihy Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.