2
1 |
|
Bärbel Oftring, Bruno P. Kremer přírodní vědy přidáno: 04.07.2011
Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás. Bruno B. Kremer a Bärbel Oftringová v této knize shromáždili výběr velmi zajímavých jevů z neživé i živé přírody, které nedokážeme snadno pochopit, a přidali k nim samozřejmě i správná vysvětlení |
další knihy autorů Bärbel Oftring, Bruno P. Kremer
antikvariát
Žádná nabídka k prodeji. Chcete knihu prodat? Přidejte novou nabídku!
Sháníte tento titul? Vložte novou poptávku!
Sháníte tu to knihu? Chcete ji prodat? Zaregistrujte se a vložte svůj inzerát!
komentáře a hodnocení knihy Proč je šlehačka tuhá?
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.