3
|
|
Roman Vaněk domov, zahrada, vaření přidáno: 07.11.2013
Ředitel přední kuchařské školy u nás, Pražského kulinářského institutu, Roman Vaněk, je autorem několika kuchařek a gastronomických knih. Jednou z nich je publikace Poklady klasické české kuchyně- moderně zpracovaný průvodce českou jídelní klasikou. Spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým i současným) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořil soubor téměř dvouset receptů. Nechybí ani česká pekařská klasika, na které Vaněk spolupracoval s výborným pekařem a lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu ke knize napsali ochránci české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsaný a fotograficky zdokumentovaný, což zjednoduší orientaci v něm. Najdeme zde recepty složitější i jednoduché, jsou zde také zdařile a přehledně zpracované tipy. Jde vskutku o opravdové poklady, kdy autor sáhl do klasické české kuchyně, kterou vařily naše babičky. Příručka Poklady klasické české kuchyně si mezi klasickými českými kuchařkami jistě najde své přední místo. Štítky: česká jídla, kuchařství
Počet stran: 191
|
další knihy autora Roman Vaněk
Klenoty klasické evropské kuchyně (95%), Kouzlo kuchyně Čech a Moravy (95%), Kuře - Jednoduše & dokonale, Maso - Jednoduše & dokonale, Pražská kuchařka (90%), S vařečkou kolem světa, Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale
antikvariát
Žádná nabídka k prodeji. Chcete knihu prodat? Přidejte novou nabídku!
Sháníte tento titul? Vložte novou poptávku!
Sháníte tu to knihu? Chcete ji prodat? Zaregistrujte se a vložte svůj inzerát!
komentáře a hodnocení knihy Poklady klasické české kuchyně
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.